Connect with us

Știrile zilei

RL: S-a găsit cea mai bună republică parlamentară: Monarhia Constituțională

Published

on

Republica parlamentară, noua găselniță a politicienilor în criză de idei, a primit un răspuns legitim chiar din Parlamentul României: Monarhia Constituțională!

La o săptămână de când subiectul formei de guvernământ a fost în atenția opiniei publice prin dorința PSD de a negocia cu PNL o republică parlamentară care să înlocuiască actualul sistem semiprezidențial, a apărut și o replică chiar din Parlamentul României.

Daniel Gheorghe, deputat PNL, a cerut ca după terminarea pandemiei să se reformeze constituția.
„ Declarația mea politică de astăzi se numește: O nouă reformă constituțională poate începe doar cu principiul restaurării monarhiei. (…) O posibilă reformă constituțională poate fi făcută doar în momentul în care România va depăși această criză provocată de pandemie”, a spus deputatul liberal.

Acesta exclude republica parlamentară, un regim în care președintele ar ajunge doar o umbră instituțională.

„ Dar o reformă constituțională așa cum o văd eu nu poate oferi sub nici o formă drept soluție republica parlamentară. Am văzut niște discuții, chiar PSD-ul a adus în discuție acest lucru. Mi se pare complet greșit. O republică parlamentară ar însemna că președintele devine un fel de notar, ca să nu-i spunem chiar marionetă care poate fi oricând schimbat, înlăturat din funcție de felul în care în parlament se așează, se reașează, se răstoarnă mai departe orice majoritate parlamentară. Practic, președintele își pierde însăși substanța funcției sale.”, a mai adăugat tânărul istoric.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/s-a-gasit-cea-mai-buna-republica-parlamentara-monarhia-constitutionala/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending