Connect with us

Știrile zilei

RL: Un grup infracțional organizat format din 30 de cetățeni români a fost reținut

Published

on

Un grup infracțional organizat care implică 30 de cetățeni români a fost reținut în urma unei operațiuni desfășurate de autoritățile din Franța, Germania și România, în colaborare cu Europol și Eurojust. Grupul este suspectat de furturi care vizează zonele de odihnă pentru transportul mărfurilor de-a lungul principalelor rute de transport rutier între România, Franța și Germania. Aceștia au furat bunuri în valoare aproximativă de 2,5 milioane EURO.

„Infractorii erau angajați în activități legitime de transport rutier de marfă, pe care le foloseau ca alibi pentru călătoriile regulate prin Europa. Acest lucru i-a ajutat pe infractorii să evite bănuielile, deoarece au identificat și atacat ținte de-a lungul rutelor rutiere dintre România și Germania. Acțiunea s-a desfășurat sub umbrela mecanismului/cadrului de securitate EMPACT“, transmit reprezentații Europol printr-un comunicat de presă.

Rezultate din 23 noiembrie

14 arestări (12 în România și 2 în Germania)
57 căutări (46 în România, 11 în Germania)
11 mandate europene de arestare executate de autoritățile române (7 din Franța, 4 din Germania)

Gruparea criminală organizată a funcționat folosind ca acoperire, o afacere legală în transportul de mărfuri. Lucrând ca șoferi de camion, suspecții se întâlneau în zonele de odihnă preselectate de pe autostrăzile franceze și germane, unde apoi își planificau și comiteau jafurile. Ei se apropiau de vehiculele de marfă din zonele de odihnă și tăiau capacele prelate ale remorcilor, înainte de a fura mărfurile din interior. Marfa a fost împărțită între ei, înainte de a fi aduse înapoi în România prin spațiile logistice germane.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/un-grup-infractional-organizat-format-din-30-de-cetateni-romani-a-fost-retinut/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending