Connect with us

INTERNATIONAL

RL: UE propune includerea pe o listă neagră a operatorilor de transport care facilitează traficul ilegal de persoane

Published

on

Comisia și Înaltul Reprezentant propun astăzi o serie de măsuri de prevenire și restricționare a activităților operatorilor de transport care sunt implicați în introducerea ilegală de persoane sau în traficul de persoane către UE.

În urma situației de criză de la granița dintre Polonia și Belarus, autoritățile europene propun sancțiuni pentru operatorii care facilitează traficul ilegal de persoane. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că încercările de a destabiliza Uniunea Europeană prin valul de migranți aduși la graniță nu va funcționa.

Comisia propune sancțiuni operatorilor de transport care fac trafic de persoane în UE

„UE este unită și întreprinde diverse acțiuni pentru a rezolva situația de la frontierele externe ale UE cu Belarus. Așa cum am anunțat prima oară în urmă cu două săptămâni, prezentăm astăzi o nouă propunere vizând includerea pe o listă neagră a operatorilor de transport implicați în introducerea ilegală de persoane sau în traficul de persoane către UE. Nu vom accepta niciodată exploatarea ființelor umane în scopuri politice.”, a spus Ursula von der Leyen.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/ue-propune-includerea-pe-o-lista-neagra-a-operatorilor-de-transport-care-faciliteaza-traficul-ilegal-de-persoane/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending