Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Ucraina întărește paza la frontiera cu Belarus

Published

on

Ucraina întărește paza la frontiera cu Belarus, de teama migranților care așteaptă să intre în Polonia. Autoritățile au demarat o „operațiune specială” pentru a evita o criză a migrației.

Autoritățile ucrainiene au trimit 8.500 de soldați la granița cu Belarus pentru a întări și mai mult securitatea. Oficialii sunt îngrijorați că migranții ar trece prin Ucraina pentru a ajunge în UE și vor să împiedice valul de refugiați, notează Reuters.

Ucraina a efectuat exerciții militare la frontiera cu Belarus, de teama valului de migranți

Serviciul de frontieră ucrainean a transmis că au fost efectuate exerciții de către unitățile de parașutiști  în regiunea sudică Nikolaev. Acestea au avut loc în apropierea principalului port maritim ucrainean, Odesa, şi de peninsula Crimeea.

Europa dă vina pe regimul condus de Lukașenko pentru criza migranților de la granița Poloniei. Belarus este acuzat că le eliberează vize refugiaților și îi aduce din Orientul Mijlociu cu avioane.

Anunțul Ucrainei vine în contextul în care UE, NATO și SUA au avertizat în privința unor mișcări ale trupelor ruse de la granița Ucrainei. Administrația Biden susține că ar putea avea loc o posibilă invazie a țării.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/ucraina-intareste-paza-la-frontiera-cu-belarus/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending