Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Peste 20 de migranți înecați în Canalul Mânecii, în încercarea de a ajunge în Marea Britanie

Published

on

O barcă cu zeci de migranți s-a răsturnat în Canalul Mânecii, iar 27 de oameni au murit înecați. Refugiații se îndreptau spre Marea Britanie, din Franța.

Oficialii britanici și francezi au aruncat vina unii asupra celorlalți, după ce barca cu zeci de migranți s-a dezumflat. Accidentul a fost cel mai mare dezastru din istorie, care a implicat migranți pe calea maritimă îngustă care separa cele două țări.

27 de migranți înecați în Canalul Mânecii

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat „șocat și îngrozit” de decese. De asemenea, i-a cerut Franței să facă mai mult pentru a descuraja oamenii să încerce traversarea. Bandele de traficanți de oameni „scăpau literalmente cu crimă”, a spus el.

Președintele Emmanuel Macron a spus că Marea Britanie trebuie să înceteze politizarea chestiunii pentru câștig intern. În același timp, ministrul său de interne, Gerald Darmanin, a spus că și Marea Britanie trebuie să facă parte din răspuns.

Franța declarase anterior că 31 de persoane și-au pierdut viața, dar numărul a fost ulterior revizuit la 27, au declarat oficiali guvernamentali. Doi migranți erau grav bolnavi în spital cu hipotermie severă, a spus Darmanin, citat de Reuters.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/peste-20-de-migranti-inecati-in-canalul-manecii-in-incercarea-de-a-ajunge-in-marea-britanie/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending