Connect with us

Știrile zilei

RL: Motivele pentru care Mining Watch a blocat exploatarea de aur și cupru de la Rovina

Published

on

Asociația Declic, membră a rețelei Mining Watch România, a reușit blocarea exploatării de aur și cupru de la Rovina, devenind proprietara a trei suprafețe de teren situate strategic. Localnicii se împotrivesc în număr cât mai mare, opoziția devenind mai organizată și afiliată diverselor organizații locale și internaționale. Locuitorii din Bucureșci, Criscior și Buceș au lansat inițiativa „Dezvoltăm Durabil Zona Munților Metaliferi”, devenită membră a Mining Watch România.

Euro Sun Mining nu are licență socială pentru a opera în zonă

Unul dintre motivele pentru care localnicii se împotrivesc exploatării de aur și cupru din Rovina constă în faptul că Euro Sun Mining nu a obținut licență socială pentru a opera în această zonă. Potrivit reprezentanților Mining Watch, licența nu se poate acorda fără să fie consultată comunitatea locală. De asemenea, compania nu poate exploata în mod abuziv peste proprietățile private din cele trei zone vizate.

„În cazul acesta nu se acordă licență fără să se consulte comunitatea locală. Comunitatea locală s-a trezit că are o licență minieră pe suprafețe foarte mari pe numele localnicilor, inclusiv proprietăți private. Localnicii au luat legătura cu Mining Watch și practic acest tip de proiecte miniere nu se pot face abuziv peste proprietățile oamenilor.”, a spus un reprezentant Mining Watch pentru România Liberă.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/motivele-pentru-care-mining-watch-a-blocat-exploatarea-de-aur-si-cupru-de-la-rovina/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending