Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Joe Biden suferă de o leziune pre-canceroasă la colon

Published

on

Un polip îndepărtat în timpul colonoscopiei președintelui Joe Biden de săptămâna trecută „este o leziune benignă, cu creștere lentă, dar considerată a fi pre-canceroasă”, a transmis Casa Albă.

Polipul a fost identificat ca un „adenom tubular”, care este similar cu cel pe care Biden l-a extirpat în 2008. Doctorul Kevin O’Connor a recomandat o supraveghere de rutină și că nu este necesară o altă intervenție acum. Următoarea colonoscopie va trebui făcută abia peste 7-10 ani, a mai spus medicul.

Joe Biden, diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la colon

Președintele SUA a fost anesteziat în timpul procedurii, motiv pentru care i-a transferat temporrar prerogativele prezidențiale vicepreşedintei Kamala Harris. Aceasta a devenit prima femeie care a deținut frâiele prezidențiale din istoria Statelor Unite, chiat și pentru 85 e minute.

Pe lângă colonoscopie, Biden a avut un examen fizic, iar O’Connor a declarat vineri că președintele este „sănătos” și „vigor” și apt pentru serviciu. Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai învârstă președinte al SUA. Din acest motiv, starea lui de sănătate duce la un interes ridicat, notează Reuters.

De asemenea, medicul care supraveghează starea de sănătate a lui Biden a precizat că i-au rămas în atenție două aspecte. „Frecvenţa crescută şi gravitatea «curăţării gâtului» şi tusei în timpul discursurilor” şi o anomalie a mersului, care este „perceptibil mai ţeapăn şi mai puţin fluid decât în urmă cu aproximativ un an”.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/joe-biden-sufera-de-o-leziune-pre-canceroasa-la-colon/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending