Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Italia și Franța au semnat un acord prin care își consolidează puterea în UE

Published

on

Franța și Italia au semnat un acord bilateral de cooperare aprofundată prin care speră să își consolideze puterea în UE. Acordul a fost semnat vineri, la Roma, cu o ceremonie fastuoasă.

Franța și Italia au încheiat un acord pentru a forma un nou pol de putere în UE

Tratatul a fost încheiat vineri la palatul prezidenţial Quirinale de preşedintele francez Emmanuel Macron şi şeful guvernului italian Mario Draghi. La ceremonie a participat și președintele italian Sergio Mattarella.

Cei trei lideri au fost martorii și unui spectacol grandios oferit de avioanele franceze şi italiene, care desenau pe cer culorile celor două steaguri.

Tratatul „pentru o cooperare bilaterală întărită”, sau tratatul de la Quirinale, este al doilea astfel de acord în Europa. Primul a fost semnat de Franța și Germania, în 1963, la Palatul Elysee. Acordul  a fost completat de tratatul de la Aix-la-Chapelle (Aachen) din 2019.

Acordul semnat de cele două țări prevede o întărire a cooperării în materie de diplomaţie şi apărare, precum și în tranziţia digitală şi ecologică. Momentan nu a fost publica conținutul exact al pactului, însă ar urma să stabilească și un serviciu comun pentru tineri.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/italia-si-franta-au-semnat-un-acord-prin-care-isi-consolideaza-puterea-in-ue/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending