Connect with us

Știrile zilei

RL: Certificatul verde fără dezbatere ar deschide Cutia Pandorei

Published

on

Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă ar urma să fie votat Parlament, dar această dezbatere ar trebui să includă și societatea din România.

Deși certificatul verde COVID este ”o necesitate”, ar fi bine să existe o perioadă de graţie, în care persoanele să se hotărască dacă vor să se imunizeze sau să facă teste, a afirmat, marţi, şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

„În primul rând, cred că trebuie să ajungem la concluzia că avem nevoie de acest certificat verde şi cred că, aşa cum am observat în ultima perioadă, se cristalizează această opinie că este nevoie de implementarea certificatului verde la nivel naţional”, a transmis şeful CNCAV, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria, conform agerpres.ro.

Tot el crede că este nevoie de o perioadă în care cetăţenii să decidă ce aleg.

„Este evident că, dacă de mâine s-ar implementa acest certificat, populaţia eligibilă nu ar avea timp mâine să se vaccineze, să fie toată vaccinată. Atunci, trebuie să existe această perioadă de graţie în care până începem să ne vaccinăm şi majoritatea optează să se vaccineze, dacă vor opta, trebuie să existe o perioadă în care trebuie să menţinem siguranţa epidemiologică, pentru că ştim că în primele 14 zile de la prima doză persoana nu este protejată. Şi, atunci, cel puţin o perioadă de timp, trebuie să avem această certitudine că situaţia epidemiologică nu se deteriorează şi cred că este o măsură care sigur este utilă, pentru o perioadă limitată de timp, încât oamenii să decidă în cunoştinţă de cauză ce vor opta – să se vaccineze sau să opteze pentru testare”, a relevat Valeriu Gheorghiţă.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/certificatul-verde-fara-dezbatere-ar-deschide-cutia-pandorei/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending