Connect with us

Știrile zilei

RL: Bugetul pune presiune pe politicieni pentru găsirea formulei de guvernare

Published

on

Lucrurile pe scena politică se mișcă destul de greu, iar guvernul care ar fi trebuit să fie anunțat cel târziu astăzi – conform previziunilor de săptămâna trecută –  se mai lasă așteptat. Totuși, este necesară o rectificare bugetară pentru a putea fi plătite unele salarii, cum ar fi cele ale angajaților din sistemul de sănătate. Semnalul de alarmă a fost tras chiar de actualul vicepremier, Kelemen Hunor. În acest timp, la închiderea ediției, agenda oficială a președintelui Klaus Iohannis era goală.

Biroul Executiv al PNL a aprobat o rotație a premierilor într-o guvernare cu PSD, cu condiția ca primul schimb să le revină liberalilor. Social-democrații discută și ei o astfel de variantă și o propunere pentru persoana care va reprezenta PSD în fruntea viitorului guvern. Alesul este chiar Marcel Ciolacu, președintele formațiunii, care crede că este normal că social-democrații să fie primii care instalează premierul, dat fiind scorul electoral la alegerile din 2020, câștigate de PSD.

Marcel Ciolacu a mai dat asigurări că negocierile pentru programul de guvernare vor fi încheiate însă a insistat că PSD nu poate accepta ca din partea PNL premierul prin rotație să fie Florin Cîțu.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/bugetul-pune-presiune-pe-politicieni-pentru-gasirea-formulei-de-guvernare/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending