Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Boris Johnson face reuniune după moartea a zeci de migranți în Canalul Mânecii

Published

on

Premierul britanic Boris Johnson a convocat o reuniune interministerială de criză miercuri, după moartea a cel puţin 27 de migranți care încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franţa către Regatul Unit, a anunţat Downing Street, relatează AFP.

”Prim-ministrul va conduce în această după-amiază o reuniune COBR privind situaţia în Canalul Mânecii”, a declarat purtătorul său de cuvânt, potrivit agerpres.ro.

Potrivit poliţiei franceze, 27 de migranţi au murit miercuri în naufragiul ambarcaţiunii lor în Canalul Mânecii, în largul portului Calais.

Boris Johnson face reuniune pentru moartea a 27 de migranți, iar premierul francez Castex califică incidentul drept „tragedie”

Această dramă, calificată drept ”tragedie” de către prim-ministrul francez Jean Castex, este cea mai mare din 2018 şi survine în contextul blocării tot mai mari a portului Calais şi a tunelului pe sub Canalul Mânecii folosit de migranţi care încearcă să ajungă în Anglia.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/boris-johnson-face-o-reuniune-interministeriala-dupa-moartea-a-cel-putin-27-de-migranti-in-canalul-manecii/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending