Connect with us

Investigatii

RL: ANCHETĂ / Sucevenii plătesc cea mai ieftină căldură

Published

on

Din crenguţe şi surcele facem harţapele,” spune zâmbind primarul Sucevei, Ion Lungu

Ca urmare a creșterilor de prețuri la gaz, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat scumpirea gigacaloriei livrate de toate CET-urile din ţară, cu aproximativ 80%.

Cele mai mari creşteri, conform anchetei “României libere,” vor fi la Timișoara, Oradea, Arad şi Bârlad, iar cele mai mici la Suceava, unde există singura termocentrală de bioenergie din România.

Olguța Vasilescu și-a făcut vara sanie.

“CRAIOVA NU PRIMEȘTE AJUTOR DE LA GUVERN, PENTRU CĂ ARE UN PRIMAR PSD,” SPUNE AMĂRÂTĂ OLGUȚA VASILESCU

Trebuie precizat de la început, CET-urile din România nu au mai fost modernizate de zeci de ani, cu o singură excepție: Suceava, unde primarul liberal Ion Lungu a construit, printr-un parteneriat public privat o termocentrală, prietenoasă cu mediul, pe bază de biomasă lemnoasă.

Bucureștiul, conform ANRE, va mări cu 86 % prețul gigacaloriei produse de ELCEN, companie de stat care funcționează și la Constanța. Nicușor Dan anunța recent că prețul plătit de populație poate să ajungă chiar și la 600 lei gcal.  În prezent, preţul de producţie şi transport este de 490 de lei/gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul sunt achitaţi de municipalitate sub formă de subvenție. Pentru 2021, subvenția plătită de municipalitate se ridică la peste un miliard lei, conform surselor media.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/ancheta-sucevenii-platesc-cea-mai-ieftina-caldura/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending