Connect with us

Vedete

OK! Magazine: Christina Applegate împlineşte 50 de ani. Măcinată de boală, una dintre cele mai iubite actriţe luptă pentru viaţa ei

Published

on

Christina Applegate schimbă prefixul. Îndrăgita actriţă împlineşte 50 de ani pe 25 noiembrie, însă viaţa a încercat-o din plin.

Superba blondă care ne-a încântat cu rolul său istoric Kelly Bundy se luptă din greu cu o boală cruntă: a fost diagnosticată în vară cu scleroză multiplă (SM) şi atunci ea a solicitat să i se respecte dreptul la intimitate.

A făcut anunţul pe Twitter, atunci când s-a simţit pregătită, vrând să arate astfel că îşi asumă încercările la care o supune viaţa şi că e decisă să lupte: „Salut, prieteni. Acum câteva luni am fost diagnosticată cu SM”, a scris Christina.

„A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susţinută de oameni pe care-i cunosc şi care suferă, de asemenea, de această boală. A fost un drum greu. Dar, după cum ştim cu toţii, acesta continuă. Cu excepţia cazului în care la un moment dat este blocat”, a scris actriţa.

În SM, stratul protector care înconjoară fibrele nervoase din creier şi măduva spinării – cunoscut sub numele de mielină – se deteriorează. Sistemul imunitar atacă în mod eronat mielina, provocând cicatrici sau scleroză. Mielina deteriorată perturbă semnalele nervoase – precum scurtcircuitul cauzat de un cablu electric deteriorat. În cazul în care procesul nu este tratat, în cele din urmă, afecţiunea poate provoca neurodegenerare permanentă.

În timp ce se afla recent la filmările pentru ”Dead to me”, Christina a fost surprinsă deja în scaun cu rotile, fiindcă are nevoie de pauze.

Source Link : https://okmagazine.ro/christina-applegate-implineste-50-de-ani-macinata-de-boala-una-dintre-cele-mai-iubite-actrite-lupta-pentru-viata-ei/a20478890

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending