Connect with us

INTERNATIONAL

Marea Britanie dă un avertisment clar Rusiei în privința Ucrainei

Published

on

Guvernul din Marea Britanie a transmis miercuri un avertisment Rusiei că o eventuală intervenţie militară împotriva Ucrainei ar fi o „gravă eroare”, subliniind că ţările NATO menţin cooperarea strânsă pentru a susţine poporul ucrainean.

„Cred că ar fi o gravă eroare a Rusiei” să lanseze un atac împotriva Ucrainei, a declarat miercuri Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii, potrivit agenţiei Reuters, conform jurnalul.ro.

„Noi suntem parteneri foarte apropiaţi ai Ucrainei şi colaborăm cu partenerii din cadrul NATO, dar şi direct cu Ucraina pentru a ne asigura că există susţinere totală”, a subliniat Liz Truss.

Marea Britanie a dat un avertisment Rusiei după ce și alte țări au criticat mobilizarea soldaților ruși la granița cu Ucraina

Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană au criticat mobilizarea de către Rusia a zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei. Rusia a negat că ar vrea să atace Ucraina, argumentând că poate mobiliza militari oriunde doreşte pe propriul teritoriu.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/marea-britanie-da-un-avertisment-clar-rusiei-in-privinta-ucrainei/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending