Connect with us

Știri - Social

RL: Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii este sigur și eficient

Published

on

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii este eficient și sigur, anunță compania Moderna. Testele au arătat un răspuns imunitar puternic, iar toleranța a fost în general bună la copiii cu vârsta între 6 și 11 ani.

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii, sigur și eficient

Moderna a precizat că vaccinul anti-COVID-19 pentru copii în două doze a generat anticorpi neutralizanţi. Un comitet de specialişti din cadrul Agenţiei pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) urmează să ia o decizie asupra aprobării vaccinului anti-Covid-19 la copii. Până în prezent, serul era autorizat pentru utilizare in regim de urgenţă în cazul adulţilor. De asemenea, acesta a primit undă verde pentru cea de-a treia doză.

Totuși, vaccinul nu a fost autorizat până acum și în rândul copiilor. Suedia a sistat utilizarea vaccinului Moderna pentru copiii din grupe mai mici de vârstă după ce au fost sesizate cazuri de inflamaţie cardiacă la adulţi tineri.

De asemenea, Pfizer a solicitat autorităților de reglementare din SUA să aprobe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Compania a depus luna trecută la FDA  rezultatul unor teste clinice ale vaccinului din această categorie.

„Această depunere este un pas important în lupta noatră continuă împotriva covid-19”, a transmis compania pe Twitter.

Source Link : https://romanialibera.ro/coronavirus/vaccinul-anti-covid-19-pentru-copii-este-sigur-si-eficient/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending