Connect with us

Sănătate

RL: Suspendare internări și operații pacienți cronici. Ciolacu: Este o crimă

Published

on

Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții cronici este o crimă și spune că se poate vorbi de condamnarea la moarte a mii de români, transmite Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, a scris pe Facebook liderul social-democat.

Ciolacu susține că s-a încălcat constituția, autoritățile anulând astfel un drept al românilor.

„N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, a mai transmis președintele PSD pe rețeaua de socializare.

Orban și Dragu sunt solicitați de Ciolacu să convoace urgent ședința conducerii Parlamentului „că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate”.

Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile operațiile și tratamentele care nu sunt urgente, a anunțat luni secretarul de stat Raed Arafat.

Source Link : https://romanialibera.ro/special/suspendare-internari-si-operatii-pacienti-cronici-ciolacu-este-o-crima/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending