Connect with us

Sănătate

RL: România aduce joi peste 300000 de doze de vaccin Pfizer

Published

on

303.030 doze de la compania Pfizer BioNTech, constând într-o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, vor ajunge în ţară. Livrarea vaccinurlor se va face pe cale aeriană şi vor sosi joi pe Aeroportul din Otopeni.

Firma producătoare va asigura și transportul către centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt aduse în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

În acest fel procesul de vaccinare va continua atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Depozitare Bucureşti: 186.030 doze şi Centrul Regional de Depozitare Braşov: 117.000 doze.

Țara noastră a recepţionat până în prezent 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Dozele recepţionate de România în tranşa curentă se vor utiliza în centrele de vaccinare, alături de cele din tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/romania-aduce-joi-peste-300000-de-doze-de-vaccin-pfizer/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending