Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Proteste în Bulgaria din cauza restricțiilor

Published

on

Noi proteste au loc în Bulgaria din cauza restricțiilor. Sute de angajați din turism și alimentație publică au scandat împotriva măsurile adoptate de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus. Traficul în centrul Capitalei a fost blocat. Manifestaţia, sub sloganul „Împreună pentru sănătate, muncă şi viitor”, a fost convocată în alte 15 oraşe.

Proteste în Bulgaria

Bulgaria se confruntă cu una dintre cele mai grave situații epidemiologice. Este a doua țară din lume cu cea mai mare rată a mortalității asociată cu Covid-19. De asemenea, mai puţin de 25% din populaţie vaccinată cu schema completă.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului, guvernul a adoptat săptămâna obligativitatea certificatului verde care atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau testarea recentă pentru a intra în locurile de agrement. Măsura nu a fost îmbrățișată de populație, care au ieșit la proteste în Bulgaria.

„Nu am avut o perioadă de tranziţie înainte ca această măsură să intre în vigoare pentru a ne putea organiza şi de aceea unii dintre noi am fost obligaţi să ne închidem localurile de teamă să nu fim amendaţi”, a declarat agenţiei EFE Ivaylo Georghiev, unul dintre manifestanţi şi proprietar de restaurant.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/proteste-in-bulgaria-din-cauza-restrictiilor/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending