Connect with us

În politică

RL: Orban demisionează. Șah la echipa câștigătoare din PNL

Published

on

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a spus miercuri că are demisia scrisă și a trimis-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Motivul demisiei este legat de lipsa de legitimitate și că în condițiile create nu mai poate gira această funcție.

Ludovic Orban a reamintit că anunțase încă din timpul campaniei interne că în cazul în care nu va fi ales președinte PNL își va prezenta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. El a spus că și-a scris demisia, a înaintat-o Biroului Permament al Camerei Deputaților și secretarului general al Camerei.

„Demisionez din mai multe motive. În primul rând pentru faptul că am anunțat această demisie ca urmare a faptului că eu consider că pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor care este acordat către formațiunile politice care se prezintă în alegeri. Atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte PNL, consider că nu mai pot exercita această funcție”, a spus Orban.

Echipa câștigătoare a PNL nu mai are legitimitate pentru că a fost instalată cu forța

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/orban-demisioneaza-sah-la-echipa-castigatoare-din-pnl/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending