Connect with us

LA ZI

RL: Mașinile second-hand aduse din alte țări s-ar putea scumpi

Published

on

Guvernul anunță că toți samsarii sunt obligați să înscrie personal la RAR autovehiculele aduse din străinătate. Decizia a fost luată după o ședință în care a avut puteri deplinde. Prin urmare, prețul mașinilor second-hand din străinătate ar putea crește în următoarea perioadă.

Autoritățile susțin că în ultimii 5 ani s-a pierdut un miliard de lei prin neplata TVA-ului de către cei care aduc mașini din străinătate și le vând mai departe. De asemenea, samsarii susțin că marile firme sunt vizate, după ce au făcut averi colosale în ultimii ani.

„Dacă o firmă cumpără o mașină din Germania, în mod normal ar trebui să vină cu mașina în țară, să-i facă omologarea la RAR și în urma revânzării, la prețul de factură cu care a fost achiziționată în Germania, ar trebui să-i pună partea de TVA, care implicit îi ridică prețul. În condițiile în care se fac mai multe acte succesive, cu tot soiul de firme fantomă, practic statul este eludat de TVA.”, a declarat Radian Tufă, director general RAR.

Managerul celui mai mare târg auto din Europa spune că ANAF-ul putea să sancționeze firmele care fac evaziune fiscală. Noile reguli vor intra în vigoare după ce se va face un protocol încheiat între RAR și ANAF. Atunci, prețurile cu siguranță vor crește, spun autoritățile.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/masinile-second-hand-aduse-din-alte-tari-s-ar-putea-scumpi/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending