Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Lovitura de stat din Sudan s-a soldat cu victime în urma protestelor din stradă

Published

on

Cetățenii din Sudan au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva loviturii de stat. Armata a deschis focul asupra manifestanților, omorând cel puțin 7 persoane, iar 140 de oameni au fost răniți.

Armata Sudanului a preluat luni puterea de la un guvern de tranziție, iar un oficial al Ministerului Sănătății a declarat că șapte persoane au fost ucise de focuri de armă și 140 au fost rănite în ciocnirile dintre soldați și protestatarii de stradă, notează Reuters. Liderul preluării, generalul Abdel Fattah al-Burhan, a dizolvat Consiliul suveran militar-civil care fusese înființat pentru a ghida țara către democrație după răsturnarea autocratului Omar al-Bashir.

Burhan a anunțat starea de urgență, spunând că forțele armate trebuie să protejeze siguranța și securitatea. El a promis că va organiza alegeri în iulie 2023 și va preda atunci puterea unui guvern civil ales.

Premierul, mai mulți miniștri și oficiali guvernamentali au fost arestați. Hamdok și soția sa Muna Abdallah, care fuseseră plasați în arest la domiciliu mai devreme în cursul zilei de luni, au fost reținuți într-o locație nedezvăluită, a declarat consilierul său economic Adam Hireka pentru CNN.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/lovitura-de-stat-din-sudan-s-a-soldat-cu-victime-in-urma-protestelor-din-strada/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending