Connect with us

În politică

RL: Liberalii se văd în ședință de BEx vineri la ora 11. Ce răspuns așteaptă Cioloș

Published

on

După o primă discuţie avută miercuri după-amiaza de premierul desemnat, Dacian Cioloş, cu liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, liberalii vor avea o ședinţă în care este aşteptată o decizie privind formarea noului guvern,

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu Cioloş, că trebuie să prezintecolegilor, în interiorul partidului, ce s-a discutat în prealabil între liderii partidelor.

„Pentru alte discuţii va trebui să merg în PNL. Eu nu iau decizii de unul singur. Voi merge în PNL, vom discuta, voi spune ce am discutat aici şi vom vedea după aceea care sunt discuţiile. Vom avea mâine, cred, o şedinţă de BEx”, a adăugat Florin Cîţu.

Premierul desemnat a anunţat de altfel că, în cursul zilei de vineri, va avea o nouă întâlnire cu liderii PNL şi UDMR, menţionând că le-a transmis acestora intenţia lui de a forma cât mai repede un guvern.

„Prioritatea pentru formarea unui guvern este refacerea coaliţiei. Am spus că acesta este obiectivul în jurul unui program de guvernare care să cuprindă măsuri prioritare, atât pentru gestionarea pandemiei, cât şi pentru gestionarea creşterii preţurilor la energie şi a implementării PNRR. (…) Obiectivul meu este să dăm un guvern cât mai repede, să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid. (…) Colegii, preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, au spus că au nevoie de o discuţie în partid, ca să ia un mandat pentru o astfel de negociere şi că în următoarele zile, vineri, vom avea o întâlnire să vedem care sunt deciziile conducerilor celor două partide”, a afirmat Cioloş, conform agerpres.ro.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/liberalii-se-vad-in-sedinta-de-bex-vineri-la-ora-11-ce-raspuns-asteapta-ciolos/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending