Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Italia va începe vaccinarea cu cea de-a treia doză pentru toți angajații

Published

on

Vaccinarea cu cea de-a treia doză va începe din luna ianuarie în Italia. Ministrul Sănătății, Pierpaolo Sileri, a declarat că este probabil ca aceasta să fie administrată tuturor cetățenilor. Momentan, doza booster este recomandată persoanelor în vârstă sau a celor cu patologii grave. De asemenea, angajații din sistemul sanitar sunt vizați.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză va fi introdusă pentru toți italienii

Până acum au fost vaccinate 44,5 milioane de italieni, însemnând 82,3% din populația de peste 12 ani. De asemenea, 1,1 milioane de oameni au fost vaccinați cu doza a treia.

„Este probabil ca a treia doză să urmeze pentru toţi italienii începând din ianuarie”, a spus Pierpaolo Sileri.

Italia a limitat creșterea numărului de cazuri de infetare cu Covid-19 prin introducerea certificatului verde, obligatoriu pentru toți angajații. Paşaportul sanitar este acordat persoanelor vaccinate anti-COVID-19, persoanelor vindecate recent de această maladie şi celor care prezintă un test cu rezultat negativ.

Măsura a fost impusă în luna august și îi vizează pe toți lucrătorii. Aceștia vor avea nevoie de un permis de sănătate pentru a sta la locul de muncă.  Persoanele care se abat de la noile reguli, riscă să fie suspendate de la locul de muncă sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/italia-va-incepe-vaccinarea-cu-cea-de-a-treia-doza-pentru-toti-angajatii/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending