Connect with us

În politică

RL: Întâlnire lideri USR, PNL, UDMR. Ce anunț a făcut Cioloș

Published

on

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat miercuri după discuțiile cu liderii PNL și UDMR că nu s-a luat nicio decizie privin refacerea alianței de guvernare și formarea unui nou Guvern.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a discutat, miercuri, la sediul PNL, aproximativ o oră cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

Totuși, Dacian Cioloș a declarat că nu exclude formarea unui guvern minoritar susţinut de PNL şi UDMR, precizând că îşi va duce mandatul până la capăt.

„Mâine vor decide (liderii PNL şi UDMR – n.r.) dacă susţin una dintre variantele pe care le-am propus: sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament şi lucrul acesta îl vom discuta astăzi în Biroul Naţional. Discutăm toate opţiunile care sunt pe masă acum”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi.

El a spus că nu este exclusă varianta unui guvern minoritar. „Nu excludem (un guvern minoritar – n.r.), dar pentru asta trebuie o discuţie şi o decizie în conducerea partidului”, a adăugat Dacian Cioloş.

Cioloş a menţionat că îşi va duce mandatul până la capăt.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/intalnire-lideri-usr-pnl-udmr-ce-anunt-a-facut-ciolos/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending