Connect with us

Știrile zilei

RL: În ce stadiu se află Europa, în timp ce se pregătește de cea de-a doua iarnă de pandemie

Published

on

Europa se pregătește să intre în cea de-a doua iarnă de pandemie de Covid-19. În timp ce Estul se confruntă cu un număr record de decese, Vestul ia în calcul reintroducerea restricțiilor.

Statele lumii se pregătesc de a doua iarnă de pandemie de coronavirus, iar balanța Europei este extrem de dezechilibrată. Țările estice se confruntă cu un număr record de decese, iar sistemul medical este aproape de colaps.

Pe de altă parte, numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a crescut și în statele din Vest, iar mai multe guverne iau în calcul reintroducerea restricțiilor. Diferențele sunt enorme, iar valul 4 de pandemie a lovit puternic Bulgaria și România, care se află pe primele locuri în lume la rata deceselor.

Astfel, restricțiile dure și carantina reprezintă scenarii tot mai discutate. Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății, Europa este singura regiune a lumii care înregistrează o creștere majoră a cazurilor de Covid. Suferința este acută în Europa de Est și în Rusia, care se luptă cu o creștere dramatică a numărului de morți și de cazuri, alimentată de ezitarea populației în privința vaccinării. Există țări care nu au vaccinat nici o treime din populație, iar spitalele nu mai fac față,  potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Source Link : https://romanialibera.ro/coronavirus/in-ce-stadiu-se-afla-europa-in-timp-ce-se-pregateste-de-cea-de-a-doua-iarna-de-pandemie/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending