Connect with us

Știri - Social

RL: Impredictibilitatea, stresul elevilor și profesorilor

Published

on

Impredictibilitatea deciziilor luate de reprezentanții statului român reprezintă un factor de stres mai puternic pentru elevi și cadre didactice, decât închiderea școlilor pentru o perioadă, explică psihologul Daniel David.

Multe dintre deciziile guvernanților par să nu aibă legătură cu pandemia și au un efect nociv asupra elevilor și profesorilor, pentru că nu sunt predictibile, a arătat, pentru “România liberă”, psihologul Daniel David, rectorul Universității “Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

“Cel mai stresant pentru copii și pentru cei din sistemul educațional este impredictibilitatea. Nu avem o înțelegere a faptelor: când începem, de ce începem; când ne oprim, de ce ne oprim. Adesea, deciziile acestea parcă nu au legătură cu pandemia și cu ceea ce se întâmplă, pentru că nu sunt gândite într-o manieră predictibilă și nu au de fiecare dată fundamentare științifică. Impredictibilitatea este mai puternică decât faptul că blocăm școala o săptămână, două sau trei. Asta pot să vă spun din punct de vedere psihologic. De ce atât de multă impredictibilitate? Am început cu școli închise pe val de pandemie, acum le închidem pe cele de stat, pe cele private, nu, apoi pe cele private le lăsăm să țină cursuri online… Impredictibilitatea se manifestă nu doar asupra elevilor, cât și asupra cadrelor didactice și a personalului administrativ din învățământ”, ne-a explicat Daniel David.

Source Link : https://romanialibera.ro/social/educatie/impredictibilitatea-stresul-elevilor-si-profesorilor/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending