Connect with us

Știri - Social

RL: Guvernul modifică restricțiile pentru românii nevaccinați

Published

on

Guvernul modifică restricțiile pentru românii nevaccinați, potrivit ultimei decizii care a fost publicată în Monitorul Oficial. Decizia a fost publicată luni seară.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul interimar Florin Cîțu, a modificat măsurile împotriva pandemiei. Modificările afectează mai ales persoanele care nu sunt imunizate anti – Covid.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a emis, ieri, Hotărârea 94 / 2021. Ea este menită să completeze regulile de combatere a pandemiei. CNSU și Guvernul sunt conduse de Florin Cîțu, în calitate de premier interimar. Din acest motiv, comunicarea dintre cele două instituții, CNSU și Guvern, ar trebui să fie perfectă.

Hotărârea 94 / 2021 vine să reglementeze accesul în incintele magazinelor de produse nealimentare. Produsele alimentare sunt produse esențiale, deci la ele trebuie să aibă acces orice persoană, fie că este sau nu vaccinată anti – Covid.

Guvernul modifică restricțiile pentru românii nevaccinați

Dar pentru produse nealimentare, CNSU a stabilit că accesul persoanelor nevaccinate trebuie restricționat.

Astfel, în magazinele care vând produse nealimentare au acces, începând de marți, 26 octombrie 2021, doar persoane care sunt vaccinate anti – Covid sau care fac dovada “trecerii prin boală” în ultimele 180 de zile.

Source Link : https://romanialibera.ro/social/eveniment/restrictii-covid/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending