Connect with us

Sport

RL: Flacăra olimpică pentru JO de la Beijing 2022 a ajuns la organizatorii chinezi. Cum au fost liniștiți protestatarii tibetani

Published

on

Flacăra olimpică, aprinsă luni la Olympia, în cadrul unei ceremonii perturbate de manifestanţi pro-Tibet, a fost transmisă marţi la Atena organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2022, înainte de a pleca spre China, informează AFP, conform agerpres.ro.

În cadrul unei ceremonii organizate la stadionul Panathenaic din Atena, preşedintele Comitetului olimpic elen, Spyros Kapralos, a înmânat torţa olimpică vicepreşedintelui Comitetului organizator Beijing-2022, Yu Zaiqing, care apoi a aprins un felinar roşu în culorile Jocurilor Olimpice din 2022.

„Flacăra olimpică va călători până la Marele Zid şi în alte regiuni din China, aducând cu ea lumina păcii şi a prieteniei”, a declarat Yu Zaiqing la această ceremonie transmisă de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

„China are ambiţia de a organiza Jocuri sigure şi splendide”, a adăugat el.

Flacăra olimpică va pleca apoi spre China unde este aşteptată să sosească miercuri dimineaţă.

Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing din 2022 (4-20 februarie) a fost aprinsă luni la situl antic al Olympiei, conform ritualului tradiţional, dar în absenţa publicului din cauza pandemiei de Covid-19.

Flacăra a fost aprinsă în jurul orei locale 12:00 de la razele soarelui coborâte peste ruinele templului antic al zeiţei Hera din Olympia, leagănul Jocurilor Antichităţii.

Source Link : https://romanialibera.ro/sport/flacara-olimpica-pentru-jo-de-la-beijing-2022-a-ajuns-la-organizatorii-chinezi-cum-au-fost-linistiti-protestatarii-tibetani/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending