Connect with us

Știrile zilei

RL: Criză pandemică în România. UE trebuie să acționeze acum

Published

on

Cele mai puțin vaccinate țări din UE sunt îngenuncheate de al patrulea val al pandemiei de COVID.

Cu doar aproximativ 30% din populație complet vaccinată, România este a doua țară cel mai puțin vaccinată din Uniunea Europeană. Drept urmare, în prezent se află în vârf în ceea ce privește numărul de cazuri noi și decese. În plus, unitățile de terapie intensivă au depășit de mult capacitățile, iar pacienților li se refuză spitalizarea, chiar și atunci când au nevoie imediată. În consecință, sistemul de sănătate din România este aproape de prăbușire, medicii sunt epuizați, incendiile izbucnesc în spitale din cauza supraîncărcării rețelelor de electricitate pentru folosirea echipamentelor de oxigen, iar sute de cetățeni sunt uciși în fiecare zi de Covid 19.

Aceasta este o problemă majoră socială și de sănătate publică. UE și statele membre trebuie să acționeze acum ajutând la gestionarea acestei crize, construind încrederea în campania de vaccinare din România și îmbunătățindu-și capacitatea de răspuns pentru viitor.

România a început campania de vaccinare cu succes în decembrie 2020 și a avut una dintre cele mai rapide lansări de vaccin în întreaga UE la începutul anului 2021. Cu toate acestea, campanii puternice de dezinformare din partea mai multor actori, inclusiv presupuse guverne străine, împreună cu neîncrederea sistemică în autoritățile naționale alimentată de criza politică, au subminat campania de vaccinare. În plus, multiplele mesaje contradictorii în jurul restricțiilor, susținute vag de argumente științifice, dublate de decăderea economică a unor sectoare, au distrus încrederea populației în capacitatea guvernului de a acționa în funcție de nevoile situației. Ulterior, criza actuală a devenit inevitabilă.

Source Link : https://romanialibera.ro/coronavirus/criza-pandemica-in-romania-ue-trebuie-sa-actioneze-acum/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending