Connect with us

În politică

RL: Comisiile Senatului au votat certificatul verde pentru angajații de la stat

Published

on

Comisiile reunite juridică şi de sănătate au acordat, marţi, cu majoritate de voturi, un raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul verde digital privind COVID-19.

După ce va trece și de plenul Senatului, proiectul va merge la Camera Deputaților care e cameră decizională.

Şedinţele celor două comisii, care s-au desfăşurat iniţial separat, au fost întrerupte de parlamentari de la AUR. Şedinţa a fost reluată, la ea participând fizic senatori PNL, USR şi UDMR. De asemenea, AUR a participat la şedinţa comună a celor două comisii cu un grup de deputaţi şi senatori.

Condiții pentru a beneficia de certificatul verde

Potrivit formei iniţiatorilor, parlamentari de la PNL şi UDMR, propunerea legislativă stipulează că certificatul verde atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus şi rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore).

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/comisiile-senatului-au-votat-certificatul-verde-pentru-angajatii-de-la-stat/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending