Connect with us

Știrile zilei

RL: Certificatul verde are „restanță” în mediul studențesc

Published

on

În cadrul unei ședințe desfășurate la Brașov, Guvernului i-a fost solicitat de către Consiliul Național al Rectorilor introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăți.

O ședință de lucru a acestui for s-a ținut la Universitatea Transilvania din Brașov. La întrevedere a luat parte și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a luat act de deciziile CNR, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.
„CNR solicită Guvernului/Parlamentului României modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spațiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepția celor care au contraindicații medicale”, este una dintre hotărârile adoptate. Consiliul a mai cerut organizațiilor studențești sprijin pentru actualizarea periodică a situației studenților vaccinați din universități.

„ Am apreciat dorința rectorilor de face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comunitate academică. Pentru acest lucru, au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universități, atât pentru studenți, cât și pentru angajați, este nevoie de legislație primară. Legislația primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând – dacă nu este guvern interimar, cum este acum – să inițieze proiecte de lege. Acum guvernul nu poate iniția un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea acea legislație primară în baza căreia să se poată introduce certificatul verde în universități atât pentru studenți, cât și pentru angajați”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi24.

Rectorii vor ca partidele să scoată „castanele fierbinți” din foc

Astfel, Sorin Cîmpeanu a transmis că s-a luat în calcul la nivelul Consiliului Rectorilor posibilitatea transmiterii unei scrisori către toate partidele parlamentare. Partidele vor trebui să-și precizeze ferm poziția: susțin sau nu susțin un astfel de proiect de lege privind obligativitatea certificatului verde în universități.

Source Link : https://romanialibera.ro/special/certificatul-verde-are-restanta-in-mediul-studentesc/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending