Connect with us

Economie

RL: CE ROL JOACĂ RUSIA ÎN CRIZA GAZELOR NATURALE DIN EUROPA

Published

on

Rusia a anunțat că este pregătită să atenueze criza enegetică de pe continentul european, după ce prețul gazelor a explodat. Analiștii spun că este o dovadă a faptului că UE rămâne dependentă de gazul rusesc.

Săptămâna trecută, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să atenueze criza energetică de pe continentul european și să stabilizeze piața. Anunțul oficialului rus a fost primit cu pozitivitate întrucât prețurile gazelor naturale au scăzut în ziua respectivă, după o perioadă de câteva luni în care s-au înregistrat recorduri.

Rusia, cel mai mare furnizor de gaze pentru Europa

Rusia este cel mai mare furnizor de gaze pentru Uniunea Europeană, care depinde din ce în ce mai mult de importuri. Criza s-a produs din cauza redresării economiilor după blocajul generat de pandemia de coronavirus, dar și de lipsa de stocuri de gaze din depozitele europene. Potrivit unei analize Euronews, nu există dovezi cum că Rusia a crescut aprovizionarea cu gaze de la discursul lui Putin.

Pe de altă parte, oficialii ruși au susținut că și-au îndeplinit angajamentele pe termen lung, iar Gazprom a anunțat că a începe să își folosească stocurile pentru a pompa mai multe gaze naturale către Europa. Totuși, experții se întreabă de ce nu a profitat Rusia de prețuri pentru a tranzacționa și mai mult pe piața europeană în această perioadă.

Source Link :  https://romanialibera.ro/economie/economie-international/ce-rol-joaca-rusia-in-criza-gazelor-naturale-din-europa/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending