Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Bärbel Bas, succesoarea lui Wolfgang Schäuble la conducerea Bundestagului

Published

on

Bärbel Bas, din cadrul Partidului Social-Democrat (SPD), a fost aleasă marţi în funcţia de preşedinte al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, succedându-l pe Wolfgang Schäuble, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bärbel Bas, în vârstă de 53 de ani, a primit 576 de voturi pentru din totalul de 724, în prima şedinţă a noii legislaturi din Germania.

„Mulţumesc din toată inima pentru acest vot. Voi fi preşedintele tuturor parlamentarilor”, a declarat Bärbel Bas.

Înainte de învestirea lui Bärbel Bas, Wolfgang Schäuble a mai ținut un discurs

În discursul final, Wolfgang Schäuble, care a fost preşedinte al Bundestagului din octombrie 2017 până acum, a pledat pentru reformarea sistemului electoral german.

„Dacă am reuşi să modificăm sistemul electoral, nu aş mai fi atât de trist după experienţele amare din ultima legislatură. Este necesar un sistem electoral mai simplu, acest lucru nu suportă amânare”, a afirmat Wolfgang Schäuble, conform jurnalul.ro

Politicianul din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a pierdut postul de preşedinte al Bundestagului după victoria Partidului Social-Democrat în scrutinul parlamentar.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/barbel-bas-o-femeie-este-succesoarea-lui-wolfgang-schauble-la-conducerea-bundestagului/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending