Connect with us

Sanatate

RL: Avionul e mai sigur decât spitalul, susține un celebru om de știință

Published

on

Avionul e mai sigur decât spitalul, susține un celebru om de știință.

Profesorul Vaclav Smil, specializat în interpretarea statisticilor, plasează zborul cu avionul printre activitățile mult mai sigure decât internarea într-un spital. Acest grad de risc este prezent chiar dacă spitalizarea durează doar câteva zile.

Prevenirea expunerii la bacterii și virusuri, minimizarea riscului de infecții nosocomiale sunt preocupări care, în țări cu un buget important alocat Sănătății, aduc la aceeași masă manageri de spitale, constructori specializați și furnizorii de soluții medicale. Aceste soluții medicale reduc la minimum riscul de contagiune.

În spitale gestionate de sisteme de sănătate puternice și finanțate corespunzător, lupta pentru un mediu sigur și confortabil pentru pacienți și medici se duce zilnic, cu rezultate pozitive. Spitalele din România se confruntă însă cu probleme mari.

Sub presiunea crizei sanitare, preocuparea pentru transformarea spitalelor din țară într-un mediu curat, sigur și confortabil se intensifică.

La Convenția Română a Spitalelor ROHO, tema principală a fost „Spitalul Nostru”. S-a discutat despre transformarea acestor instituții în adevărate spitale ale viitorului. Ele vor trebui să ofere acte medicale de calitate în spații sigure.

Avionul e mai sigur decât spitalul

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/sanatate/avionul-e-mai-sigur-decat-spitalul-sustine-un-celebru-om-de-stiinta/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending