Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Ursula von der Leyen a ținut un discurs în Parlamentul European despre Starea Uniunii Europene

Published

on

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținut un discurs în ședința anuală de la Parlamentul European, în care a prezentat Starea Uniunii Europene. Aceasta a vorbit despre provocările cu care s-a confruntat UE, dar și despre măsurile propuse pentru viitor.

Ursula von der Leyen a prezentat miercuri, în fața Parlamentului European, situația actuală în care se regăsește Uniunea Europeană și impactul  activității Comisiei din ultimul an. În discursul său, președinta Comsiei Europene a dezvoltat mai multe aspecte, printre care campania de vaccinare anti-Covid-19, planul de redresare economică, provocările cu care s-au confruntat europenii în ultimul an, lupta împotriva schimbărilor climatice, agenda privind digitalizarea și Conferința privind viitorul Europei.

200 de milioane de vaccinuri suplimentare

Astfel, oficialul european a anunțat că s-a angajat să accelereze ritmul de vaccinare anti-Covid-19 la nivel global  oferind încă 200 de milioane de vaccinuri pentru ţări din afara UE, pe lângă cele 250 de milioane de doze deja promise. Ursula von der Leyen a subliniat faptul că și anul care vine va reprezenta o provocare în contextul pandemiei de coronavirus și îi îndeamnă pe europeni să se vaccineze, pentru a nu se tranforma într-o „pandemie a nevaccinaților”.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/ursula-von-der-leyen-a-tinut-un-discurs-in-parlamentul-european-despre-starea-uniunii-europene/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending