Connect with us

Știri - Social

RL: România poate impune „Certificatul verde” Covid

Published

on

România poate impune „Certificatul verde” Covid. Această idee se discută, astăzi, într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Ședința CNSU se desfășoară joi, 16 septembrie 2021, sub conducerea premierului Florin Cîțu. Dacă se va impune „Certificatul verde”, el ar putea fi necesar pentru a fi admis la unele acțiuni cu un număr mare de persoane. Decizia CNSU ar avea efect doar pentru evenimentele care se desfășoară pe teritoriul României.

„Certificatul verde” le-ar putea fi necesar românilor, de exemplu, pentru a intra la spectacole.

România poate impune „Certificatul verde” Covid

„Certificatul verde” le este deja necesar acelor cetățeni români care se întorc în România venind dintr-o zonă roșie, de exemplu din Grecia. Românii care vin din zone roșii dar nu dețin acest certificat intră în carantină.

„Certificatul verde” poate fi obținut de acele persoane care s-au vaccinat anti – Covid. Mai pot obține acest certificat persoanele care prezintă un test Covid negativ.

Pentru salariații care lucrează în Sănătății și Educație, dacă nu s-au imunizat anti – Covid, s-ar putea impune testarea periodică anti – Covid. Un anunț în acest sens l-a făcut medicul Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Cîțu.

Source Link : https://romanialibera.ro/social/certificatul-verde/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending