Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Peste 60% dintre străinii opriți și interogați la intrarea în Marea Britanie sunt români

Published

on

Mai mut de 60% dintre cetățenii străini opriți la frontiera Marii Britanii sunt români. O statistică arată că după Brexit, polițiștii de frontieră britanici au oprit și interogat mai mulți români decât alți străini. Datele ridică semne de întrebare în ceea ce privește o posibilă discriminare.

Potrivit datelor guvernului britanic, 7.249 de persoane au fost oprite fie în porturile maritime în prima jumătate a anului. Cifrele reprezintă o creștere de cinci ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Ceea ce diferă era faptul că atunci era libera circulație între statele membre ale UE.

4.482 de români opriți la graniță

Astfel, cetățenii UE au fost opriți atât în porturile din Marea Britanie, inclusiv Portsmouth, Dover, Harwich și Holyhead, și în punctele de frontieră franceze. Dintre cei aceștia, 4.482 erau din România, mult mai mult în comparație cu cetățenii altor țări. Au mai fost opriți 60 de bulgari și 400 de polonezi. Pe de altă parte, țările nordice nu au avut de suferit. Au fost opriți doar cinci danezi, 59 persoane din Belgia și 144 din Franța.

Firma de avocatură Bates Wells a analizat datele și a ridicat semne de întrebare cu privire la o posibilă discriminare.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/peste-60-dintre-strainii-opriti-si-interogati-la-intrarea-in-marea-britanie-sunt-romani/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending