Connect with us

INTERNATIONAL

RL: Gimnastele din SUA acuză FBI că nu a intervenit în scandalul abuzurilor lui Larry Nassar

Published

on

Gimnastele americane acuză FBI-ul că a avut informații referitoare la abuzurile făcute de Larry Nassar, însă nu a intervenit. Patru dintre cele mai mari gimnaste din SUA au fost audiate în Congres. Toate sunt campioane olimpice și l-au acuzat pe fostul medic al echipei că le-a agresat sexual ani la rând.

Simone Biles: „Cât valorează o fetiță?”

Simone Biles, starul lotului de gimnastică american a declarat că a fost una dintre victimele lui Nassar și aruncă vina pe sistem că nu a protejat-o de agresorul ei. Dezamăgirea față de atitudinea autorităților a fost punctul comun al tuturor sportivelor. Multiple campioane olimpice și mondiale au declarat același lucru: sistemul nu a reușit să le ofere siguranța.

„Îl învinuiesc pe Larry Nassar și învinuiesc în egală măsură întregul sistem care a permis ca abuzurile să continue. Dacă permiteți unui prădător să facă rău copiilor, consecințele vor fi rapide și severe. Cât valorează o fetiță?”, a spus Simone Biles.

FBI, acuzat că a neglijat cazul

FBI-ul este acuzat că a neglijat investigația în acest caz, fapt ce i-a permis lui Larry Nassar să își continuie abuzurile. Din acet motiv, Departamentul de Justiţie a preluat cazul și a întocmit un raport detaliat. Un raport privind ancheta FBI, publicat în iulie, a dezvăluit numeroase greșeli și întârzieri pe care agenții FBI le-au făcut în timpul investigației. Potrivit raportului de 119, agenții FBI din Indianapolis au acționat cu întârziere, în ciuda gravității situației. În timpul audierilor, doi agenți au mințit pentru a-și acoperi greșelile.

Source Link : https://romanialibera.ro/la-zi/international/gimnastele-din-sua-acuza-fbi-ca-nu-a-intervenit-in-scandalul-abuzurilor-lui-larry-nassar/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending