Connect with us

TECH

RL: Care va fi următorul NFT de milioane după CryptoPunks și BAYC?

Published

on

NFT-urile din lumea Blockchainului au explodat în anul 2021, chiar dacă conceptul a fost lansat încă din anul 2015. Astăzi, colecționarii plătesc chiar și milioane de dolari pentru a deține o proprietate digitală unică.

Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Jetoanele non-fungibile sunt unice și nu pot fi reproduse în Blockchain. Acestea pot forma obiectul unui bun digital unica sau al unei obligații, ca de exemplu o creație artistică sau o proprietate. Deținerea token-ului este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală.

CryptoPunks reprezintă cele mai celebre și valoroase piese de colecție de artă criptografică din lume. Este vorba de o colecție de 10.000 de „chipuri” virtuale pixelate.

Acestea au fost printre primele NFT-uri lansate, la începutul lunii iunie din anul 2017, de către Matt Hall și John Watkinson, de la studioul american Larva Labs, din New York.

Cele mai scumpe exemplare vândute până acum sunt:

  1. CryptoPunk 7523 (singurul chip care poartă o mască chirurgicală) – $11.7 milioane
  2. CryptoPunk 3100 – $7.58 milioane
  3. CryptoPunk 7804 – $7.57 milioane
  4. CryptoPunk 2140 – $5.6 milioane
  5. CryptoPunk 5217 – $5.4 milioane

Goană după CryptoPunks a atras atenția multor tipuri de persoane și companii, de la celebrul rapper și om de afaceri american Jay-Z și până la gigantul industriei financiare VISA, care consideră că NTF-urile „vor juca un rol important în viitorul vânzărilor cu amănuntul, social media, divertisment și comerț în general”.

Source Link : https://romanialibera.ro/tech/care-va-fi-urmatorul-nft-de-milioane-dupa-cryptopunks-si-bayc/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending