Connect with us

Știri din UK

Ziarul Romanesc: Topul celor mai bine plătiţi şefi de companii din Marea Britanie, cine a încasat 15,45 milioane de lire sterline într-un an

Published

on

Directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot, a fost în 2020 cel mai bine plătit şef de companie din Marea Britanie.

Compania britanico-suedeză AstraZeneca este unul dintre liderii cercetărilor din industria farmaceutică în domeniului vaccinului pentru COVID-19.

Pascal Soriot a fost criticat pentru modul în care a gestionat răspunsul la pandemia de coronavirus, chiar dacă firma oferă vaccinurile la preţul de producţie, scrie observatornews.ro.

Un raport al High Pay Centre arată că remuneraţia lui Pascal Soriot s-a situat anul trecut la 15,45 milioane de lire sterline (21,25 milioane de dolari), în timp ce nivelul mediu al şefilor companiilor incluse în indicele principal FTSE-100 al Bursei de la Londra a fost de 2,69 milioane de lire sterline în 2020, în scădere faţă de 3,25 milioane de lire sterline în 2019, dar de 86 de ori mai mult decât câştigul mediu al unui lucrător obişnuit din Marea Britanie.

Source Link : https://ziarulromanesc.net/stiri-uk/topul-celor-mai-bine-platiti-sefi-de-companii-din-marea-britanie-cine-a-incasat-1545-milioane-de-lire-sterline-intr-un-an/

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending