Connect with us

Actualitate

RL: Valeriu Gheorghiţă: În octombrie ar putea începe vaccinarea cu a treia doză și în România

Published

on

Valeriu Gheorghiță a declarat că România ar putea începe campania de vaccinare cu a treia doză de ser anti-COVID în luna octombrie.

Valeriu Gheorghiță a declarat că România ar putea începe campania de vaccinare cu a treia doză de ser anti-COVID în luna octombrie.

“Dacă Agenţia Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, aşa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă, de a administra a treia doză şi vor fi câteva reguli foarte clare. În primul rând, modalitatea de înscriere, de prezentare la centrele de vaccinare rămâne fie prin programare în platformă – la acest moment deja se lucrează la optimizarea platformei – iar a doua posibilitate este cu prezentare directă. Mai mult decât atât, trebuie să avem cel puţin şase luni de la rapel, de la cea de-a doua doză. Sau, în cazul în care vorbim de Johnson… deşi vaccinarea cu Johnson a început în luna mai, practic, mai este până se va lua în calcul vaccinarea celor care au făcut vaccin cu Johnson & Johnson.Vom intra progresiv cu categoriile: cei expuşi, personalul medical şi cei vulnerabili, progresiv şi celelalte categorii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă vineri pentru Digi 24.

Source Link : https://romanialibera.ro/actualitate/valeriu-gheorghita-in-octombrie-ar-putea-incepe-vaccinarea-cu-a-treia-doza-844730

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending