Connect with us

În politică

RL: Cîțu susține că e de acord cu transparentizarea bacșișului, dar are rezerve cu impozitarea

Published

on

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că este de acord cu „o transparentizare a bacşişului”, dar are „rezerve” privitor la impozitarea acestuia, întrucât atunci când se introduc taxe efectele sunt atât „directe”, cât şi „indirecte”.

El a fost întrebat despre o propunere lansată de reprezentanţii HoReCa privind impozitarea bacşişului cu 10%, măsură care ar aduce la buget 5 milioane de lei într-un an, şi, în plus, aceştia ar putea oferi salarii mai mari.

„Aş vrea să discut acest lucru şi cu cei care primesc bacşişul, să văd dacă ei sunt de acord. Eu ştiu această măsură, am mai văzut-o. Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacşişului, dar cu impozitarea, ştiţi foarte bine că am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe şi indirecte şi, până la urmă, aş vrea să ştiu care este impactul indirect şi asta nu îmi spune nimeni deocamdată şi aş vrea să discut cu ei despre asta”, a explicat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Citește și: HORA: Vânzările din HoReCa au scăzut anul trecut cu 39%, iar profitul s-a diminuat de 4 ori 

Source Link : https://romanialibera.ro/politica/citu-sustine-ca-e-de-acord-cu-transparentizarea-bacsisului-dar-are-rezerve-cu-impozitarea-843650

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending