Connect with us

În politică

RL: America, blindată în ziua învestirii lui Joe Biden

Published

on

Mai sunt câteva ore până când Joe Biden va fi învestit oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite. Având în vedere incidentele din ultimele săptămâni securitatea în ziua învestirii este asemănătoare cu cea a unui război.

Inaugurarea istorică va avea loc sub umbrela de securitate fără precedent a mai mult de 25.000 de gărzi naționale, care au transformat capitala într-un oraș de garnizoană, în principal din cauza amenințării unor proteste mai violente din partea susținătorilor președintelui Donald Trump.

Zona din și în jurul Capitol Hill, o mare parte a bulevardului Pennsylvania și a Casei Albe a fost blocată publicului larg, prin ridicarea unor baricade fier înalte de opt metri.

Pe lângă transformarea orașului Washington DC într-o fortăreață, securitatea în și în jurul a 50 de Capitole de Stat a fost, de asemenea, pusă în alertă maximă pentru a asigura o tranziție pașnică a puterii.

Oficialii apărării americane spun că sunt îngrijorați și de un atac din interior sau de o altă amenințare din partea membrilor serviciului implicați în asigurarea inaugurării lui Biden, determinând FBI să facă parte din cele 25.000 de trupe ale Gărzii Naționale desfășurate pentru eveniment.

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending