RL: Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei scapă de carantină

0
29

Carantinarea zonală pentru Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei, valabilă până joi, 3 decembrie, nu va mai fi prelungită, potrivit unei decizii luate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj.

CJSU a decis de asemenea instituirea unor restricţii care se vor aplica în continuare în cele trei oraşe şi în 14 comune în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori, situaţia urmând a fi reevaluată după două săptămâni.

Astfel, purtarea măştii de protecţie, încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise.

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate şi persoanelor care nu au domiciliul în localităţile unde se desfăşoară astfel de evenimente le este interzis să participe.