RL: Stoltenberg l-a invitat pe Biden la o reuniune la vârf a NATO

0
18

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a propus preşedintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, organizarea unei reuniuni la vârf a Alianţei la Bruxelles după instalarea acestuia la Casa Albă, în ianuarie 2021, pentru luarea unor decizii importante, transmite AFP.

„L-am invitat pe Joe Biden să participe la un summit al NATO la începutul anului viitor, la o dată ce rămâne de stabilit, pentru a discuta subiecte importante, în special decizii de luat cu privire la menţinerea sau retragerea misiunii Alianţei în Afganistan”, a anunţat Stoltenberg într-o conferinţă de presă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis să reducă efectivele americane ale misiunii Resolute Support a NATO în Afganistan, care numără în prezent 11.000 de militari, dintre care mai mult de jumătate nu sunt americani, a precizat Stoltenberg. Șeful NATO a spus că misiunea va continua în pofida retragerii forţelor americane, dar vor trebui luate decizii dificile în 2021, dacă talibanii nu îşi vor respecta angajamentele.