RL: Rusia lansează demonstrativ rachete balistice și hipersonice în pragul expirării Tratatului START

0
23

Ministerul Apărării din Rusia a lansat pe rețelele de socializare un videoclip ce înfățișează ultimul său test al sistemului de rachete anti-balistice (ABM), efectuat săptămâna aceasta deasupra Kazahstanului.

Deja în serviciul forțelor aerospațiale rusești, sistemul este descris ca unul de protecție împotriva atacurilor aeriene și spațiale. Moscova acuză faptul că, în ultima vreme, Washingtonul i-a minimalizat capacitățile balistice și, prin acest test, speră să demonstreze veridicitatea ceea ce oficialii americani numeau anterior „informații false” în privința capacității militare avansate a Kremlinului.

“În zona de testare Sary-Shagan (Republica Kazahstan), un echipaj de luptă al trupelor de apărare aeriană și antirachetă ale Forțelor Aerospatiale a efectuat cu succes o lansare test a unei noi rachete a sistemului rus de apărare antirachetă”, a declarat, propagandistic, Ministerul Apărării din Rusia.

Racheta test separat a lovit o țintă situată la 450 km distanță și a parcurs distanța până la obiectiv cu o viteză de peste Mach 8.