RL: Pandemia nu va mai opri competițiile sportive din România

0
25

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, dă asigurări că întrecerile sportive nu vor avea de suferit, chiar dacă Guvernul va lua noi măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Chiar dacă numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 din România a explodat, iar autoritățile pregătesc noi restricții, șeful MTS a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că sportul are reguli clare și nu va fi afectat de evoluția pandemiei.

„Nu vor fi blocaje în ceea ce priveşte competiţiile sportive. Acum nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar, cu siguranţă, dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată şi numărul infectărilor va fi mic. Sportul are reguli suficiente pentru a continua toate competiţiile şi zvonistica nu o comentez. (…) Eu cred că ceea ce avem în momentul de faţă ca şi cadru legal descris pentru aceste competiţii este suficient. Avem competiţii la fotbal, la handbal, la baschet, foarte multe sporturi au reînceput, sunt competiţii naţionale şi internaţionale, şi au făcut-o într-un mod sigur şi controlat”, a afirmat Ionuț Stroe.