RL: Claudiu Năsui: Avem cea mai mare sărăcie în muncă din toată Europa

0
28

Deputatul USR Claudiu Năsui susține că una dintre cele mai mari probleme ale României, nivelul de sărăcie al oamenilor care muncesc, ar putea fi redusă prin eliminarea taxelor pe salariul minim.

„Ca politică economică, ce ar trebui să facă România ar fi să combată sărăcia. Este cea mai mare problemă pe care o avem noi. Asta este cea mai potentă măsură pe care ar putea să o statul român. De aici ni se trag o grămadă de probleme, și sociale, și economice. Avem cea mai mare sărăcie în muncă din toată Europa, cel mai mare exod al forței de muncă din Europa și a doua cea mai mare inegalitate”, a declarat Năsui pentru România liberă.

Năsui a explicat că măsura ar avea un impact bugetar aproximativ de 40 de miliarde de lei, care ar fi eșalonat. El a comparat această măsură cu cea a creșterii pensiilor din programul PNL, care ar avea un impact bugetar mult mai mare, după cum susține deputatul USR. „De este important impactul bugetar doar atunci când scădem taxele, dar niciodată când creștem cheltuielile?”, a mai spus deputatul.