Connect with us

Prim plan

Ziarul Romanesc: Marea Britanie pregătește un studiu deosebit de periculos: Voluntari sănătoși vor fi infectați cu coronavirus

Published

on

Marea Britanie a anunțat că va lansa primul studiu de „provocare a infecției” din lume, pentru COVID-19, în valoare de 33,6 milioane de lire sterline, în cadrul căruia voluntari sănătoși vor fi infectați în mod deliberat cu coronavirus, în speranța că se va identifica mai repede un vaccin, arată The Washington Post, citat de Adevărul.

Cercetarea este condusă de oamenii de știință de la Imperial College din Londra împreună cu Royal Free Hospital din Londra și compania hVIVO, cu finanțare de la guvernul britanic.

În același timp, studiul este destul de „periculos” având în vedere că oamenii se vor supune unui virus mortal fără tratament sigur, potrivit sursei citate.

„Facem tot ce putem pentru a combate coronavirusul, inclusiv sprijinirea oamenilor de știință în căutarea unui vaccin sigur şi eficient. Finanțarea anunțată astăzi pentru aceste studii inovatoare, dar atent controlate, marchează un pas important în înțelegerea virusului și accelerarea dezvoltării celor mai promițătoare vaccinuri care, în cele din urmă, vor ajuta la revenirea la viața normală”, a declarat Alok Sharma, ministru în guvernul britanic, potrivit CNN.

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending