RL: Propagandă împotriva României și a Republicii Moldova. Rusia vrea să recucerească Basarabia

0
38

Cel mai recent incident diplomatic iscat între România și Rusia, pornind de la o acțiune desfășurată pe teritoriul Republicii Moldova, demonstrează că Rusia face eforturi pentru a-și menține controlul asupra acestei țări.

O acțiune cu caracter diplomatic, organizată de România pe teritoriul Republicii Moldova, a fost speculată de regimul lui Putin pentru a lansa o nouă campanie de propagandă împotriva României și a guvernului pro – occidental de la Chișinău.

Guvernul Rusiei a acuzat inițiativa României de a organiza o acțiune comemorativă, în contextul Zilei Armatei Române (25 octombrie), la unul dintre locurile unde sunt înhumați militari români care au căzut pe teritoriul Basarabiei în cel de-al doilea Război Mondial. Acțiunea comemorativă s-a desfășurat la cimitirul din satul Mana, aflat în centrul Republicii Moldova, unde sunt înhumați și 16 militari români care au murit, în anul 1941, în luptele pentru eliberarea Basarabiei.

Printre persoanele oficiale prezente la comemorare s-au numărat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, atașatul militar al României, colonelul Cristi Ladaniuc precum și ministrul Apărării al Republicii Moldova, Alexandru Pînzari.